Usposabljanje gasilcev

Sodelovanje z PGD Nova Gorica

Društvo ljubiteljev terenskih vozil 4x4 Lijak je v zahvalo za sodelovanje na letošnjem Tekmovanju v spretnostni vožnji in Hard off roadu 2008, dne 20.06.2008, organiziralo usposabljanje v terenski vožnji za pripadnike prostovoljne gasilske enote Nova Gorica.

Člani društva 4x4 Lijak so pripadnike gasilcev sprejeli pred društvenimi prostori in jih seznanili s potekom usposabljanja. Sledil je odhod v glinokop Vogrsko. Pred samo vožnjo po terenu so jih poučili o tehničnih zmožnostmi terenskih vozil, terenski vožnji, in nevarnostih ob neupoštevanju navodil varne vožnje, ter možnosti za uporabo vitla. Po končanem teoretičnem delu, je sledil praktični preizkus. Začeli so z ogledom proge (lažji poligon), po ogledu pa so se preizkusili še sami z vozili. Na lažjem delu so poizkus vožnje izpeljali vsi prisotni člani PGD. Navdušenje članov nad terensko vožnjo in njihova sposobnost jih je vzpodbudila, da so se preizkusili tudi v vožnji, kjer je bila potrebna uporaba vitla. Zahtevnost proge in osvojeno znanje je opogumilo le dva člana PGD za vožnjo z uporabo vitla. Nadaljevanje usposabljanja se je nadaljevalo v hitrostni spretnostni vožnji. Za konec usposabljanja je sledila skupinska fotografija in pranje vozil v prostorih PGD, kjer se je še pozno v noč govorilo o dogodivščinah v blatu.

Srečanje je doseglo namen usposabljanja mladih članov PGD. Praktični primer je razširil pogled o tehničnih zmožnostih gasilskih vozil. V prihodnosti načrtujemo usposabljanje v terenski vožnji s tovornjaki

Galerija slik