Podelitev priznanj DP 2011

Leto 2010 je naokoli in društvi 4x4 Lijak in Extrem team sta bili na vrsti, da organizira podelitev pokalov za Državno prvenstvo 2010. V letošnji sezoni so se tekmovalci pomerili v sedmih kategorijah: Soft A, Soft B, Soft C, Spretnostna A, Spretnostna B, Spretnostna C in Hard Trial. Posebej pa še v tekmovanju med klubi za naj množično udeležbo na tekmovanjih.

Podelitev se je odvijala v Vipavski dolini, natančneje v Vitovljah v Gostilni pri Olgi. Prireditve se je udeležilo približno štirdeset gostov iz off road klubov, ki so sodelovali v tekmovanjih za DP 2010 po Slovenji. Zbrani gostje so najprej dobili priznanja, nato pa še večerjo. Zbrane je najprej nagovoril predsedniki društva Extrem Team Vilijem Košuta, ter nekdanji ORZS Konrad Vrhovšek, ki je prejel prav posebno nagrado za uspešno vodenje ORZS. Nekdanji predsednik ORZS je prikazal potek tekmovanja v letu 2010 in čestital vsem tekmovalcem za dosežene rezultate. Razglasitev in podelitev pokalov je potekala po zgoraj navedenem vrstnem redu. Po končani podelitvi je prišel čas za druženje in zabavo. Beseda je dala besedo, razvneli so se pogovori o organiziranju off road tekmovanj v posameznih klubih in načinu delovanja ORZS.

Vsekakor prireditev je dokazala, da je slovenski off road še vedno množično zastopan. Druženje in izmenjava izkušenj, tako tekmovalnih kot organizacijskih je dokaz za nadaljevanje začetega. Ob tem pa velja spomniti, da bi bilo v ta šport potrebno usmerjati mlade in tako ohranjati vitalnost klubov.

Društvo 4x4 Lijak še posebej čestita Roku Erjavcu in Eriku Vončini, ki sta osvojila naslov državnega prvaka v hard trialu in Bojanu Špacapanu za osvojeno 3. mesto v soft trialu.

Vsem skupaj želimo veliko uspehov tudi v naslednji sezoni.

Pripravil: Tadej Špacapan

Galerija slik