Podelitev DP 2008

Leto 2008 je naokoli in društvo 4x4 Lijak je bilo na vrsti, da organizira podelitev pokalov za Državno prvenstvo 2008. V letošnji sezoni so se tekmovalci pomerili v sedmih kategorijah: Soft A, Soft B, Soft C, Spretnostna A, Spretnostna B, Spretnostna C in Hard Trial. Posebej pa še v tekmovanju med klubi za naj množično udeležbo na tekmovanjih.

Podelitev se je odvijala v Vipavski dolini, natančneje v Vitovljah na turistični kmetiji Danila Ipavca. Prireditve se je udeležilo približno petdeset gostov iz off road klubov, ki so sodelovali v tekmovanjih za DP 2008 po Slovenji. Zbrani gostje so se najprej okrepčali, nato pa je napočil čas za tako pričakovano podelitev. Zbrane je najprej nagovoril predsedniki društva 4x4 Lijak Aljoša Fiegel, KS Ozeljan Marko Tribušon ter  ORZS Konrad Vrhovšek. Predsednik društva 4x4 Lijak in predsednik KS Ozeljan sta pozdravila navzoče in jih spomnila na prihajajočo deseto obletnici obstoja društva ter orisala pomen društva v tem prostoru. Predsednik ORZS je prikazal potek tekmovanja v letu 2008 in čestital vsem tekmovalcem za dosežene rezultate. Razglasitev in podelitev pokalov je potekala po zgoraj navedenem vrstnem redu. Po končani podelitvi je prišel čas za druženje in zabavo. Beseda je dala besedo, razvneli so se pogovori o organiziranju off road tekmovanj v posameznih klubih in načinu delovanja ORZS. Druženje se je nadaljevalo s petjem ob spremljavi harmonike še dolgo v noč. Škoda je, da je večina udeležencev odšla z prizorišča takoj po podelitvi pokalov.

Vsekakor prireditev je dokazala, da je slovenski off road še vedno množično zastopan. Druženje in izmenjava izkušenj, tako tekmovalnih kot organizacijskih je dokaz za nadaljevanje začetega. Ob tem pa velja spomniti, da bi bilo v ta šport potrebno usmerjati mlade in tako ohranjati vitalnost klubov.

Zapisal: Tadej Špacapan

Galerija slik

Uradni rezultati Državnega prvenstva 2008 (vir: ORZS)