Off road Lijak 2008

Društvo ljubiteljev terenskih vozil 4x4 Lijak je tako kot vsako leto organiziralo tekmovanje za državno prvenstvo v spretnostni vožnji in hard off roadu 2008. Tekmovanje v soboto 7. in nedeljo 8. junija 2008 v off roadu se je odvijalo v Mlacu v HARD preizkušnji in v glinokopu na Vogrskem v SOFT tria-lu ter v spretnostni preizkušnji je uspelo. Povrh vsega, dežja ni manjkalo, tako, da so vozniki terenskih vozil imeli priložnost pokazati svoje znanje in tehniko vožnje med ovirami.

Na tekmovanju v soboto se je zbralo 24 ekip iz Slovenije in Italije, ki so merili moči v spretnostni in hitrostni vožnji. Razmere za vožnjo so bile po obilnih padavinah dobre. Vendar zmeraj se najdejo posamezniki, ki iščejo nekaj več in so taktizirali z oklevanjem starta hitrostne preizkušnje. Popoldanska ploha dežja je stvari obrnila na glavo in nagradila pogumne. Vremenske razmere so stezo spremenile v blatno reko, ki je terjala veliko odstopov in napak tekmovalcev. Sobotno tekmovanje se je zaključilo v večernih urah z veseljem nastopajočih in pohvalami tekmovalcev za uspešno in dobro organizrirano dirko.

Nedeljsko tekmovanje na Mlacu se je začelo v objemu sonca. Jutranji žarki so hiteli osušit dele proge speljane po bodočem stanovanjskem naselju. Prijavilo se je šest ekip, ki so bile pripravljene za spopad z vzponi, previsi in spusti ter dokazati, da so prav oni, tisti, ki obvladajo premike po težkih in neprehodnih terenih. Ekipe so bile razporejene na tri proge. Usklajenost, izkušnje in sreča tekmovalnih ekip je omogočala uspešno vožnjo do cilja brez napak in poškodb. Za popestritev tekmovanja je ravno ob pravem trenutku prišla plohca dežja in še otežila razmere na progi. Tekmovalci so uporabili vse svoje znanje in izkušnje. In dobili smo dva zmagovalca, ki sta z enakima časoma prevozila vse proge. Ena zmagovalna ekipa je bila iz Renč. Organizator se je res potrudil in ob pomoči sponzorjev pripravil dobro dirko za državno prvenstvo ter obdržal ime dobrega organizatorja tovrstnih prireditev.Posebna zahvala gre Turističnemu društvu Ozeljan in Prostovoljnemu gasilskemu društvu za pomoč pri izpeljavi tekmovanja.

Vsekakor letos je bilo pravo blatno tekmovanje in v užitek vsem nam, ki ljubimo brezpotja in naravo v pravem razumnem pomenu.

Galerija slik