Podelitev  v Kopru

Društvo ORC Obala je v soboto, 18. januarja 2014 v Svetemu Antonu (Sv. Anton) v Gostilni pod kostanjem organiziralo podelitev pokalov in nagrad za OFF-ROAD točkovanja  DP 2013.

Prireditve se je udeležilo 23 naših članov. Letošnja bera odličnih rezultatov je povprečna, saj nismo dosegli vidnejših vrhunskih rezultatov. Pohvaliti velja ekipo v hardu Nemac-Nemac za doseženo drugo mesto in tretje mesto ter Klemna Svetlika za drugo mesto v softu. Ostali naši tekmovalci pa so obstali tik pod stopničkami, kar naj jim bo vzpodbuda za naprej.

Klub čestita vsem tekmovalcem za dosežene rezultate in jim želi še veliko uspeha v prihajajoči  sezoni.

V začetku februarja 2014 Vas vabimo na skupščino društva 4x4 Lijak. Datum skupščine bo objavljen v prihodnjjih dneh.

Vabljeni vsi, tudi novi bodoči člani.

Peta tekma v Kamniku

STC Panther iz Kamnika je med 23. in 24. avgustom organiziral tekmovanje za državno prvenstvo. Naš klub so zastopale štiri posadke in dosege odlične rezultate. Prvo in drugo mesto v spretnostni sta zasedla Merčun in Kogovšek. V softu pa prvo Marčun, šesto Svetlik in osmo Kogovšek  ter peto  Krkoč-Krkoč v hardu. Več podatkov v naslednjih dneh.

Rezultati

11. Karantentrophy

A gremo na tekmo v Avstrijo?

Klub 4x4 Wernberg iz Avsrrije organizira 11. karanten trpoy od četrtka 22.8 do sobote 24.8. 2013, v kraju Mettnitz Oberhof-Schattseite.

Program tekmovanja:
Četrtek 22.8.
16.00-19.00 prolog

Petek 23.8.
8.00-10.00 prolog
11.00-13.00 krožna proga za lažji hard z vitlom
14.00-17.00 krožna proga za težji hard z vitlom

Sobota 24.8.
10.00 odprtje prog (predvidoma 10-12 prog)
15.00 zaprtje prog
Obvezna oprema: gasilni aparat, varnostna kletka, rollbar, MT gume, drevesni trak, vlečni trak (gurtna) min. 6m , vitel, čelada za voznika in sovoznika, zaščitno pokrivalo za žično vrv (zajlo), za štrik ni potrebno
Štartnina 230€

Vsi zainteresirani gledalci in tekmovalci naj kontaktirajo vodstvo kluba najkasneje do 18. 8. 2013

Off Road Extreme team 2013

 Renčanci so letos organizirali že 13-o jubilejno preizkušnjo in sicer 6. in 7. julija 2013 v glinokopu opekarn v Renčah. Prireditve smo se udeležili z več vozil ter bili zadovoljni z rezultati.

  foto: Matjaž Dovnik

Naša posadka Nemac- Nemac je v hardu zmagala in dokazala, da sodi v vrh slovenskega harda. Posadka Krkoč - Krkoč tokrat zaključila solidno.  V spretnostni preizkušnji je Merčun obstal tik pod stopničkami na nehvaležnem 4.mestu, Špacapan Bojan  na 12 mestu in Tadej na 22 mestu. Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene uspehe.

Rezultati

 

Off Road Lijak 2013

Društvo 4x4 Lijak je v soboto 8. in nedeljo 9. junija 2013 prirejalo off road tekmovanje v glinokopu na Okroglici. Tekmovanje je bilo v disciplinah hard, soft trial in spretnostni preizkušnji.

 

Nevihte v zadnjih dneh so povzročale preglavice organizatorjem pri pripravi terenov, nikakor pa ne tekmovalcem, ki so kot za stavo premagovali razmočene terene v spretnostni in soft preizkušnji.  Sobotno nadeljevanje tekmovanja je spremljala popoldanska ploha, tik pred startom hard preiskušnje, najtežje kraljevske discipline, kar je samo še dodatno otežilo že tako zahtevno krožno progo. Ekipe (voznik in sovoznik) so na težkem in razmočenem terenu s težavo premagovale ovire, kar je pomenilo večjo atrakcijo za gledalce. Težavnost proge je povzročila veliko odpovedi vozil, veliko tekmovalcev je čez noč popravilo vozila in v nedeljo nadaljevala s tekmovanjem. Posadke 4x4 Lijaka tokrat niso posegle po stopničkah.

Sobotno pavzo med tekmovanji smo s pridom izkoristili in s kolegi iz Go-adventure teama iz Nove Gorice predstavili novo vozilo VW AMAROK in njegovo posadko, katera se bo udeležila najbolj zahtevnega rallya Dakar 2014. Predstavitev zanimiva tako za gledalce kot tekmovalce je navdušila vse ljubitelje blata in vonja po bencinu.

Več o dogajanju tukaj.

Prva dirka za DP 2013

V soboto, 13. 04. 2013 seje pričelo državno prvenstvo v off roadu. Prvo tekmovanje je organiziralo društvo ljubiteljev terenskih vozil A.R.O. iz Trnja v Prekmurju. V gramoznici NOGRAD v Dobrovniku se je odvijala spretnostna in hard preizkušnja. Naš klub so zastopali  Domen Kogovšek, Dejan Merčun ter Bojan in Tadej Špacapan, v spretnostni preizkušnji, hardisti pa so spančkali, saj še niso pripravili vozil.

Tekmovanje je potekalo v sončnem vremenu in na težki, razmočeni progi, kar je povzročalo preglavice voznikom z nizkimi in neprimerno blatu obutimi vozili. Društvo ARO je organiziralo po več letnem premoru hard preizkušnjo, ki je bila prava atrakcija dneva. Krožni, na pogled nedolžen hard je razredčil tekmovalce, zmaga je odšla na Primorsko, posadki Arčon-Gorjan Extreme Team.

Naši tekmovalci so spet posegali po stopničkah, tretji Merčun, četrti Kogovšek,  po veliki napaki deseti Bojan Š. in trinajsti podmladek tekmovalcev Tadej Š.

 

 Klub čestita tekmovalcem za dosežene rezultate. Rezultati.