Podelitev nagrad za DP 2012

V soboto 19.1.2013 je na prelazu Črnivec nad Kamnikom potekala zaključna prireditev, podelitev pokalov za DP Slovenije v off roadu 2012. Letos je prireditev organiziralo off road društvo Panther iz Kamnika. Za več informacij klikni tukaj

 

Na teru je zakikirikal nov petelin

V Ozeljanu se je zadnji vikend v  letu 2012, v soboto, 29. 12. izvedel prav poseben dogodek. Vaške organizacije 4x4 Lijak, Turistično društvo in Krajevna skupnost Ozeljan - Šmihel v sodelovanju s  Prostovoljno gasilsko enoto Nova Gorica so na zvonik Ozeljanske cerkve postavili čisto novega okrasnega petelina. Več mesečne načrte jim je že pred dnevi prekrižalo vreme, ampak tokrat je vreme namenilo lep jasen dan. Dogodek, ki je trajal slabo uro je v center vasi privabil številne vaščane. Več si lahko ogledate v galeriji.

 

 

Peta tekma -DP Kamnik 2012

V soboto 21.08. 2012 se je odvijalo 5 tekmovanje za državno prvenstvo v off roadu. Tekmovanje je organiziralo društvo ljubiteljev terenskih vozil Sport Touring Club Panther Kamnik. Tekmovalci so tokrat tekmovali v vseh treh disciplinah. Za več informacij klikni tukaj

 

Tretja tekma -DP Renče 2012

Društvo Extreme team iz Renč je v soboto 26. in nedeljo 27. maja 2012 prirejalo off road preizkušnjo v glinokopu opekaren v Renčah. Tekmovalo se je v disciplinah hard in spretnostni preizkušnji. Naši tekmovalci so se uvrstili na solidna mesta: 6. mesto Kogovšek, 9. Svetlik, 14. Špacapan, 26. Nikolič, v hardu 4. mesto Erjavec- Vončina in 14. Krkoč-Krkoč.

 

Rezultati na ORZS. SI.

 

Okrnjeno DP Lijak 2012

Društvo 4x4 Lijak je v soboto 12. in nedeljo 13. maja 2012 prirejalo off road tekmovanje v glinokopu na Vogrskem. Tekmovalo naj bi se v disciplinah hard, soft trial in spretnostni preizkušnji.

Vendar je društvo drugi dan  odpovedalo predvideno tekmovanje zaradi močne burje in razdejanja prizorišča v nedeljskih jutranjih urah. Organizator je tako, v nedeljo izvedel samo podelitev priznanj in nagrad sobotnega harda ter se opravičil udeležencem, nastalo težavo so sprejeli z razumevanjem in z upanjem na ponovno jesensko srečanje.

Sobotna tekma v hardu pa je bila prava poslastica za hardiste. Na navidezno lahki in tekoči progi je proga od tekmovalcev zahtevala veliko tehničnega znanja.

Rezultati

Prva dirka za DP 2012

 

 

V soboto 21.04. 2012 se je pričelo državno prvenstvo v off roadu. Prvo tekmovanje je organiziralo društvo ljubiteljev terenskih vozil A.R.O. Trnje v Prekmurju, natančneje v Dobrovniku.Tekmovalci so tekmovali v spretnostni vožnji in soft trialu. Za več informacij klikni tukaj

 

Delovna pomlad 2012

 

Društvo 4x4 Lijak se v soboto 24. 03. 2012 pridružilo vseslovenski akciji "Očistimo Slovenijo"  v krajevni skupnosti Ozeljan -Šmihel. kakih 15 članov se je pridružilo  Turističnemu in Balinarskemu društvu iz Ozeljana ter posameznim krajanom in očistilo posamezne vodotoke in skrita odlagalna mesta. Zbrali smo kar nekaj navlake in smeti burje, ki je pred mesecem pospravljala dvorišča. Ob zaključku smo se okrepčali z domačo joto in klobaso in prijetno pokramljali.

Burja v začetku februarja 2012 je zelo prizadela naše kraje. S polj je odnašalo veliko rodovitne prsti, lomilo drevesa, odkrivalo strehe. Člani našega društva so ob tej naravni katastrofi prostovoljno priskočili na pomoč gasilski enoti Nova Gorica, ki je v Šmihelu pomagala začasno prekriti poškodovano streho. Krajani so takšno dejanje sprejeli z navdušenjem in se zahvalili za izkazano pomoč.

 

DP podelitev 2011

 

Zaključna podelitev pokalov za državno prvenstvo v OFF ROAD tekmovanja za sezono 2011, je bila v Pomurju, natančneje v Srednji Bistrici v občini Črenšovci. Letos je organizacija zaključka sezone pripadla društvu ljubiteljev terenskih vozil A.R.O..Za več informacij klikni tukaj