DP Vogrsko 2013

Društvo 4x4 Lijak je v soboto 8. in nedeljo 9. junija 2013 priredilo off road tekmovanje v glinokopu na Okroglici. Tekmovalo se bo v disciplinah hard, soft trial in spretnostni preizkušnji. Tekmovanja v spretnostni vožnji in soft trialu se je udeležilo 29 vozil.

Društvo 4x4 Lijak je letošnjo izvedbo spretnostne vožnje prineslo nekaj svežine, saj so tekmovalci vozili 45 minut. Priča smo bili, kar nekaj odstopom, saj vozila niso bila pripravljena za tako dolgo vožnjo. Po končani vožnji se je videla utrujenost tekmovalcev. Vsi tekmovalci so to spremembo pohvalili, želja pa je še po več takšnih tekmovanjih. Društvo 4x4 Lijak so v spretnostni in soft trialu zastopali Bojan Špacapan, Klemen Svetlik, Domen Kogovšek in novi član Aleš Medved. Aleš se je od lijakovcev najboljše odrezal, 6. mesto v spretnostni in 5. mesto v softu, Bojan je v spretnostni vožnji dosegel 10. mesto, Domen pa 17. mesto, a zaradi težav z vozilom nista nastopila v soft trialu. Klemen Svetlik je blestel v soft trialu in dosegel odlično 4. mesto.

V najtežji disciplini hard trial, potekala je v soboto popoldne in nedeljo dopoldne, se je tekmovanja udeležilo 20 posadk (voznik – sovoznik). Od tega 10 iz Slovenije, 6 iz naše severne sosede Avstrije in 4 iz Italije. V soboto je bil predviden start ob 16 uri, ampak zaradi nevihte, ki je tik pred startom začela namakati že dodobra namočen glinokop je organizator start prestavil na 17.30 uro. Organizator je bil prisiljen izpustiti nekaj odsekov proge, saj bi to bil prevelik zalogaj za že tako dobro opremljena vozila. Tekmovalci so se mirili na progi 2 uri, v tem času smo videli kar nekaj odstopov. Večina pa jih je svoja vozila popravljala dolgo v noč. V nedeljo so tekmovalci vozili 3 ure, proga se je posušila in bila nekoliko lažja. Društvo 4x4 Lijak je v hard trialu imelo tri predstavnike. Posadka Nemac – Maršič je zasedla 13. mesto, ampak sta vozila le v soboto, zaradi okvare vozila nista nastopila v nedeljo. Posadka Ratej – Jerkič je zasedla 17. mesto in Krkoč – Krkoč 20. mesto.

 Društvo 4x4 Lijak čestita vsem tekmovalcem, obenem bi se zahvaljuje vsem sponzorjem in tistim, ki so na kakršen koli način pripomogli k izpeljavi tega tekmovanja.

Se vidimo drugo leto!

Pripravil: Tadej Špacapan

Galerija slik

Rezultati tekmovanj