DP Lijak 2010

Društvo ljubiteljev terenskih vozil 4x4 Lijak je tako kot vsako leto organiziralo tekmovanje za državno prvenstvo v spretnostni vožnji, soft trialu in hard trialu. Tekmovanje v off roadu je potekalo v soboto 5. in nedeljo 6. junija 2010 v glinokopu na Vogrskem.

V soboto je bil organiziran hard trial, ki se je nadaljeval še v nedeljo. To je bil prvi krožni hard trial za državno prvenstvo. Harda se je udeležilo 8 posadk, ki so v soboto vozile 3 ure in v nedeljo 2 uri. V nedeljo so startale samo 4 posadke, kar je pričalo o težavnosti hard triala. Naše društvo v hard trialu je zastopala posadka Erjavec–Vončina, ki sta kljub manjšim okvaram na vozilu pripeljala na končno 2. mesto.

V nedeljo se je pričelo tekmovanje v soft trialu in spretnostni vožnji, prijavilo se je 23 tekmovalcev. Tekmovalci so na spretnostni vožnji odpeljali 4 kroge, saj je bila proga hitra. Najhitrejši čas je dosegel Vit Dennis iz kluba GFI, ki je slavi zmago v kategoriji A. V soft trialu smo videli nekaj odstopov, večina pa jih je pripeljala do cilja. Naše društvo je imelo tudi v spretnostni vožnji in soft trialu predstavnika Bojana Špacapana in Klemna Svetlika. Bojan Špacapan že prekaljeni voznik spretnostne vožnje in softa je dosegel dve 2. mesti tako v spretnostni vožnji kot v softu. Klemen Svetlik je dosegel v spretnosti vožnji 6. mesto, v softu pa 3. mesto.

Organizacija takšne prireditve zahteva veliko dela in sredstev. Društvo vsako leto ob pomoči sponzorjev organizira eno najboljših tekmovanj s terenskimi vozili v Sloveniji, na katero se tekmovalci radi vračajo.

Se vidimo drugo leto!

Pripravil: Tadej Špacapan

Galerija slik