Zadnja tekma letos Renče

Društvo ljubiteljev terenskih vozil Extreme team 21. in 22. 5. 2016 prireja tekmovanje za državno in odprto prvenstvo v vožnji s terenskimi vozili v kategorijah HITROSTNA PREIZKUŠNJA in HARD Z VITLOM v Glinokopu goriških opekarn Renče. Tekma je zadnja v letošnji sezoni državnega prvenstva, zato bo še posebej zanimiva. Po treh tekmovanjih so razlike med tekmovalci minimalne, zato se bodo stopničke v posameznih kategorijah  odločale prav tukaj.   Več o prireditvi tukaj.

 

Vljudno vabljeni vsi ljubitelji benzinskih hlapov in brezpotja Very Happy

 

Off Road Lijak 2016

Društvo 4x4 Lijak je v soboto 7. in nedeljo 8. maja 2016 prirejalo off road tekmovanje v glinokopu Vogrsko na Okroglici. Tekmovanje se je odvijalo v  kraljevi disciplini hard trial in spretnostni preizkušnji. Rezultati tukaj. Več o tekmovanju v prihodnjih dneh.

 

Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli pri organizaciji tako lepe prireditve.

 

Druga tekma v Dobrovniku

V soboto, 23. 4. 2016 se bo odvijala druga dirka za DP 2016, tokrat v Dobrovniku v Prekmurju. Tekmovanje bo potekalo v gramoznici NOGRAD blizu gojišča orhidej. Tekmovalo se bo v spretnostni in hard preizkušnji. Več o tekmovanju tukaj.

Vabljeni vsi ljubitelji off-roada

 

Prva tekma v Radovljici za DP 2016

V nedeljo, 13. 3. 2016 smo se udeležili prve dirke za DP 2016 v Radovljici. Nova lokacija ni zmedla mojstrov volana na brezpotjih, saj so si pred prvo hitrostno preizkušnjo podrobno ogledali progo. Tudi letos so se vozniki pomerili v treh kategorijah. Namesto težavnostne »hard« preizkušnje« pa so se letos pomerili na »soft trialu«. Med vsemi je bil na hitrostni preizkušnji najhitrejši naš član Dejan Merčun, ki je v treh vožnjah po 1.200 metrov dolgi progi s svojim Suzukijem Vitaro postavil čas 3:54,07 in za skoraj tri minute ugnal Blaža Drozga, ki se je s peskom, blatom in vodo prav tako boril za volanom Suzukija Vitare.

Na tretje mesto se je z znatnim zaostankom prebil naš sosed iz Extreme teama, Matej Podgornik s Suzukijem Samuraijem. Omenjena trojica je krojila tudi vrh razpredelnice v A kategoriji, ostali naši člani so v A kategoriji zasedli 6. mesto Bojan Špacapan in 7. mesto Žan špacapan medtem, ko so je v C kategoriji Franko Špacapan prebil na 7. mesto. Na preizkušnji Soft Trial je  v kategoriji A zasedel 6.mesto Žan Špacapan, 7. mesto Dejan Merčun in 8. mesto Bojan Špacapan, v kategoriji C pa je Franko Špacapan bil neupravičeno diskvalificiran in kasnej po vloženi pritožbi zasedel 3. mesto.

Rezultati

Vsem našim tekmovalcem iskreno čestitamo.

Podelitev nagrad za DP 2015

Spet smo na vrsti za izvedbo pdelitve pokalov za DP 2015,  v soboto 13. 2. 2016 ob 18h naprej bo v Gradu Ozeljan (nad picerijo) prireditev na kateri ne smete manjkati.  Več o prireditvi ...

Ob tej priliki bi rad pohvalil dosežke naših članov v minuli sezoni.  V spretnostni preizkušnji, kategorija A, najmnožičnejša kategorija so naši člani dosegli naslednje: 2. mesto Tomaž  Kristan, 6. Bojan Špacapan, 7. Merčun Dean, 8. Domen Kogovšek ter 14. mesto si delita nova člana Blaž Košir in Arne Dopudja. V kategoriji C zaseda prvo mesto Franko Špacapan. Vrh v hardu pa sta osvojila David Ratej in Rok Kravos, sledijo 5. Janez Mauser in David Vončina ter 6. Jan in Marko Furlan. Klubsko smo dosegli drugo mesto v spretnostni in hardu. Seveda si podobnih uspehov želimo še naprej.