Novoletna čestitka 2016

Vsem članom kluba 4x4 Lijak in ostalim offraderskim navdušencem, želim veliko prašnih in blatnih užitkov ter sreče in zdravja v prihajajočem letu 2016.

Franko Špacapan, predsednik 4x4 Lijak

 

Predstavitev v Novi Gorici

Dan tehnične kulture je posvečen predstavitvam društev tehnične kulture. Naš klub 4x4 Lijak bo na predstavitvi v Novi Gorici prisoten s stojnico treh vozil, z vozilom prirejenimi za spretnostno- soft preizkušnje in dvema specialnima vozilima za hard preizkušnje. Predstavitev bo potekala v SOBOTO, 20. junija, med 9.00 in 13.00 uro na Bevkovem trgu.
SODELUJOČI:
Radioklub Nova Gorica, Radioklub Burja, Amatersko astronomsko društvo “Teleskop”, Društvo za podvodne dejavnosti “SOČA” Nova Gorica, Potapljaško društvo Mehurček, Društvo Sirena SUB, Modelarsko društvo Nova Gorica, Aeroklub Edvard Rusjan, Društvo ljubiteljev terenskih vozil Lijak,e-Hiša, novogoriška hiša poskusov, wlan.novagorica.eu, Tehniška gimnazija Šolskega centra Nova Gorica.
Medijski pokrovitelj: Radio Robin

 

 Več na http://www.tehnicnakulturagoriske.si/

Se vidimo...

Off Road Renče 2015

Letošnjo zadnjo tekmo te sezone je organiziralo Društvo ljubiteljev terenskih vozil Extreme team 30. in 31.5.2015. Tekmovanje za državno in odprto prvenstvo v vožnji s terenskimi vozili v kategorijah HITROSTNA PREIZKUŠNJA in HARD Z VITLOM v Glinokopu goriških opekarn Renče je pritegnilo veliko tekmovalcev tako iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške.

 

 Naš klub je s solidno predstavitvijo dosegel mesta pod stopničkami, smo pa pridobili nekaj točk v točkovanju državnega prvenstva. Rezultati na www.orzs.si. Vsem tekmovalcem našega kluba se zahvaljujemo za dobre rezultate v točkovanju državnega prvenstva 2015.

 

Off Road Lijak 2015

Društvo 4x4 Lijak je organiziralo v soboto 16. in nedeljo 17. maja 2015 off road tekmovanje v glinokopu Vogrsko na Okroglici. Lepo vreme in odlično izpeljane proge so pritegnile več kot 60 posadk iz Slovenije, Italije in Avstrije na tekmovanje v kraljevem hardu, soft trialu in atraktivni spretnostni preizkušnji.

 

Slike bodo v prihodnjih dneh, rezultati Lijak 2015 so tukaj.

Dogodil se je pravi offraderski spetakel z veliko gledalci, ki so uživali v atrakcijah voznikov in pogledih na specialna terenska vozilal. Ob tej priliki se zahvaljujemo sponzorjem in vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri organizaciji tekmovanja Lijak 2015.

Druga tekma Dobrovnik 2015

Društvo ARO iz Trnja je v soboto 25. aprila 2015 organiziralo off road tekmovanje v peskokopu v Dobrovniku. Naše društvo se je tekmovanja udeležilo in kljub skromni članski udeležbi na tekmovanju osvojilo odlične uspehe. V spretnostni vožnji je prvič slavil zmago Tomaž Kristan, v hardu paje zasedla prestol zmagovalcev že uveljavljena posadka Ratej - Kravos.

 

Našim članom želimo še veliko takšnih uspehov.

Prva dirka za DP 2015

Offroaderska sezona državnega prvenstva se začenja v soboto, 14.3.2015 v gramoznici pri Naklem. Tekma šteje za DP 2015. Kot vsako leto bomo prisotni na  dirki in preizkusili novo pripravljena vozila  za prihajajoča tekmovanja.

Več o tekmovanju tukaj.

 

Podelitev za DP 2014

Letos je čast organizacije zaključka sezone 2014 pripadla društvu Extream Team iz Renč.

Prireditev je potekala v Bukovici, natančneje v tamkajšnji dvorani, kjer se je zbrala množica tekmovalcev.

Prireditev je otovoril predsednik off road zveze Slovenija Ivan Gregorič, kateri je povedal nekaj novosti glede sezone 2015. Ena izmed teh je, da pod okrilje ORZS prihajajo ATV-ji in enduro klubi, torej motoristi. Besedo je prevzel predsednik društva Extreme Team David Nanut, kateri je ob pomoči predsednika ORZS izvedel podelitev pokalov.

 

Sezona 2014 v najtežji kategoriji hard trial ni postregla z nobenim presenečenjem, saj je naslov državnega prvaka ubranila posadka Arčon-Gorjan (Extreme Team) ena najboljših posadk v Sloveniji. Drugo mesto je pripadlo posadki Kristančič-Blažič (Extreme Team), nadobudni mladi posadki, ki se postopoma vzpenja v vrh slovenskega offroada. Tretje mesto je osvojila naveza Ratej-Kravos (4x4 Lijak), kar je za prvo sezono več kot odličen rezultat, vendar v letošnji ciljata še višje.

V drugi najzanimivejši kategoriji spretnostni vožnji A, je naslov državnega prvaka osvojil Dejan Merčun (4x4 Lijak), drugo mesto Matej Podgornik (Extreme Team) in tretje mesto Domen Kogovšek (4x4 Lijak).

Po podelitvi se je nadaljevalo prijetno druženje, nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.