To je bilo 2014 in Srečno 2015

Staro leto 2014 se poslavlja. Z vesljem se lahko ozremo nazaj in vidimo še eno uspešno sezono, tako po organizacijski plati kot tudi s strani rezultatov naših članov na tekmovanjih za državno prvenstvo.

V najmočnejši kategoriji "Spretnostna A" so naši člani zasedli: 1. mesto Dean Merčun, 3. Domen Kogovšek in 5. Tomaž Krislan, v "Softu A" pa 2. mesto Kogovšek, 4. Krislan, 5. Merčun. Odličen uspeh v "Hardu" sta dosegla  novinca David Ratej - Rok Kravos odlično 3. mesto, posadka Erik in Valter Nemac 5. mesto in Klemen in Tadej Krkoč pa 6.mesto. Klubsko smo zmagali v "Softu" in drugi v "Spretnostni" ter "Hardu".

 

Na organizacijskem področju smo bili vsestransko dejavni pri pomoči družinam ob februarskem žledu, ki je prizadel svojce naših članov, pomagali smo organizatorju AMD Nova Gorica pri izpeljavi jesenskega relija na Banjščicah in ostalih dogodkih v krajevni skupnosti in Turističnemu društvu Ozeljan. Obiskali smo gasilski tabor PGD Nova Gorica in obdarili otroke in še bi se kaj našlo. Skratka bili smo zelo aktivni. Našo glavno nalogo, organizacijo mednarodnega tekmovanja "Lijak 2014" v glinokopu na Vogrskem smo uspešno izpeljali. Z znanjem naših mladih članov in pomoči sponzorjev smo si izdelali sodobno merilno napravo s čipi, kar nam je zelo olajšalo delo na tekmovanjih. Za konec sezone smo marljivo delo naših članov nagradili s strokovnim izletom na motorshow v Bologni in stenskim offroaderskim koledarjem. (klikni na povezavo)

Novi Defender limited edition 2015

Hvala, najprej vsakemu posebej, ki je kakor koli omogočil in pomagal klubu, da smo izpeljali vse zastavljene cilje. Zahvala pripada tudi vsem sponzorjem, ki so nam stali ob strani. S takšnim delom bomo nadeljevali tudi v prihodnjem letu 2015.

Vsem klubskim kolegom in ostalim offraderskim navdušencem, želim veliko prašnih in blatnih užitkov ter sreče v letu 2015

Franko Špacapan, predsednik 4x4 Lijak

 

Srečanje Aro 2014

V prvih dneh septembra smo obiskali tradicionalno srečanje terenskih vozil v Prekmurju, ki  ga vsakoletno organizira Društvo ljubiteljev terenskih vozil Aro iz Trnja. Vreme nam ni bilo ravno naklonjeno, vsaj dopoldne nas je kar dobro zalivalo. Prekmurska ravnica se je spremenila v močvirje in blato ali drugače kot nalašč za džiparsko srečanje. Vreme je zdesetkalo vrste, nekaj čez trideset vozil, predvsem članov ARO je bilo zbranih. Glavna atrakcija srečanja je bilo oklepno vozilo Svarun oz. ljudem poznana Patrija slovenske vojske. Srečanje smo začeli na benciskem servisu v Odrancih in v povorki za Svarunom nadaljevali pot na poligon v Trnje, na prireditveni prostor. Velik šotor, (edini suh prostor) s šankom in odlično kulinariko, odojek ni manjkal je združeval obiskovalce. V nadaljevanju je dež popustil in začela se je odvijat spretnostna vožnja po razmočenemu poligonu, kar pa je bilo za naša navadna vozila prenaporno oz.  neprevozno. Pa tudi osebne obutve (bot) nismo imeli primerne, da bi sodelovali v raznih zanimivih igrah. Zato smo bili opazovalci pri šanku. Odojek je bil prvovrstni.

Le Svarun ni imel težav z močvirjem, s svojo težo je izpodrinil blato in vozil povsem običajno, brez kakšnega zdrsavanja. Se vidi kdo je najmočnejši (8x8) in najtežji (cca 22ton).  Popoldan je posijalo sonce in naredil se je lep dan. Pozno popoldan smo srečanje zapustili in odšli mokre noge segrevat v bljižnje toplice.

Škoda, da je vreme pokvarilo lep prekmurski izlet. Drugo leto stvar ponovimo.

Nekaj slikc v galeriji

 

Gasilski tabor 2014

V juniju je PGD Nova Gorica organiziralo gasilski tabor v Umagu na Hrvaškem. Društvo 4x4 Lijak se je odločilo, da v znak dobrega sodelovanja podari vsem udeležencem majice 4x4 Lijak ter nekaj sladkih priboljškov.

Člani društva so na taboru z mladimi preživeli dva nepozabna dneva, ob enem pa še dodatno utrdili sodelovanje z PGD Nova Gorica.

Nekaj slik z gasilskega tabor v galeriji.

 

 Galerija slik Lijak 2014

Da si boste lažje ustvarili sliko dogajanja si oglejte galejijo slik Lijak 2014.

 

 Naša tekma - Lijak 2014

Društvo 4x4 Lijak je v soboto 10. in nedeljo 11. maja 2014 pripravilo še eno odlično off road tekmovanje v glinokopu Vogrsko. Tekme v disciplinah hard, soft trial in spretnostni preizkušnji se je udeležilo veliko tekmovalcev, tako iz domačih logov kot iz Italije in Avstrije. Vreme je bilo kot naročeno, lepo sončno vreme, pravi offroad spetakel.

 

Soboto smo začeli z eno urno spretnostno preizkušnjo, nadeljevali s softom, za poslastico je sledil prvi del harda. Skratka sobota je bila razgibana in zanimiva, nedelja je odločala med zmagovalci harda. Posadka Arčon - Gorjan, Extreme team je morala priznati premoč avstriske ekipe in zasedla drugo mesto. Posadka Kristančič - Blažič, Extreme team je obstala na nehvaležnem četrtem mestu, ravno tako za avstrijsko ekipo. Ekipe 4x4 Lijaka niso blestele, a so v hardu zasedle odlično 6. mesto Nemac- Nemac, 11. mesto Ratej - Kravos in 15. mesto Krkoč - Krkoč.

 

Spretnostna vožnja je traja eno uro in bila lepa preizkušnja za vzdržljivost vozil in tekmovalcev. V dveh skupinah so se pomerili vsi tekmovalci. Proga je bila odlično speljana in tudi tokrat ni razočarala gledalcev, polna je bilo spetaklov za gledalce in tekmovalce. Ekipe 4x4 Lijaka so v spretnostni preizkušnji zasedle 4. Merčun, 7. mesto Kogovšek in 15 mesto Kristan.

Rezultati

Organizator 4x4 Lijak se zahvaljuje generalnemu pokrovitelju prireditve in ostalim, ki so kakorkoli pripomogli pri organizaciji te prireditve.  Želimo si še polno takšnih prireditev.

Nasvidenje na Lijaku 2015.

 

 

Druga tekma za DP - ARO

Društvo Aro iz Trnja (Prekmurje) je organiziralo tekmo v spretnostni in hard preizkušnji, dne 26.4.2014 v Dobrovniku. Naši tekmovalci so na tekmovanju dosegli lepe uspehe. V spretnostni je slavil Dean Merčun s prvim mestom, Domen Kogovšek 7. mesto in Tomaž Kristan 9. mesto, v hardu je posadka David Ratej- Rok Kravos zasedla odlično 5. mesto, kar je za novince v hardu več kot odlično.

 

Društvo čestita vsem tekmovalcem za odlične rezultate.

 

Vojaška kuhinja

Društvo 4x4 Lijak  je v sodelovanju s Turističnim društvom Ozeljan in KS Ozeljan sodelovalo pri organizaciji pohoda v spomin na požig Čukove domačije v Vitovljah med 2. sv. vojno. Pri Čukovi hiši smo pričakali  pohodnike in jim iz stare vojaške poljske kuhinje pripravili okrepčilo s polento in golažem. Prireditev je bila dobro sprejeta.  Nekaj slik ...

Članek v medijih

Prva tekma bo v Naklem

Orc Panther iz Kamnika bo 15. marca 2014 sodeloval pri pripravi tekmovanja za državno prvenstvo v Gramoznici Bistrica pri Naklem. Več informacij na spetni strani panther.com.

Vabljeni vsi ljubitelji off-roada.

Pobude na novi zakon

Naše društvo se je odzvalo pobudi Združenja terenskih voznikov in pozvalo ORZS k sodelovanju pri oblikovanju Zakona o ohranjanju narave. Smatramo, da lahko vsi ljubitelji terenske vožnje veliko pripomoremo pri oblikovanju zakona.

V ta namen je ORZS imenovala pogajalsko skupino za pripravo osnutkov predlogov in predstavitev pred ministrsttvom za kmetijstvo in okolje. Člani našega društva sodelujejo pri pripravi predlogov novega zakona. Zapisnik sestanka.

Več o dogajanjih in odzivih na forumu 4x4. več

 

 

Vabljeni vsi ljubitelji off-roada.

Letni zbor 4x4 Lijak

Društvo vabi vse člane na obči zbor v petek, 7. februarja 2014 ob 19.30 v prostorih društva (nad pizerijo Grad) v Ozeljanu.

Vabljeni vsi, tudi novi, bodoči člani.