Očistimo Slovenjo v enem dnevu

V soboto 17. Aprila 2010 je v Slovenji potekala vse splošna čistilna akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Društvo ljubiteljev terenskih vozil 4x4 Lijak se je akcije udeležilo in s 15 člani društva pripomoglo k večji zavesti za čisto okolje.

Ob 8. uri zjutraj nas je pričakalo lepo sončno vreme in 108 prostovoljcem dalo zagon, da se akcije udeležijo. Vsi udeleženci čistilne akcije v Šmihelu in Ozeljanu smo se zbrali pri gradu v Ozeljanu. Tam nas je pričakal predsednik krajevne skupnosti Ozeljan – Šmihel, kjer je udeležence razdelil in določil cone čiščenja. Člani društva 4x4 Lijak smo čistili cesto Ozeljan - Šmihel in potok iz Lokvice. Da bi bili čim bolj učinkoviti smo se razdelili v dve manjši skupini. Ena skupina je nadaljevala s čiščenjem pod in nad cesto, druga skupina je začela odvažati nabrane smeti na dogovorjeno zbirno mesto. Člani so z čistilno akcijo zaključili ob 13 uri. Potem pa je sledilo zasluženo kosilo – pasulj z druženjem.

Pohvaliti velja vse udeležence, ki so kakorkoli sodelovali v čistilni akciji v Ozeljanu in Šmihelu, kot drugod po Slovenji.

Veseli smo, da smo dokazali, da nam ni vseeno za naše okolje. Nasvidenje prihodnje leto ...    

Pripravil: Tadej Špacapan