Podelitev DP 2011

Zaključna podelitev pokalov za državno prvenstvo v OFF ROAD tekmovanja za sezono 2011, je bila v Pomurju, natančneje v Srednji Bistrici v občini Črenšovci. Letos je organizacija zaključka sezone pripadla društvu ljubiteljev terenskih vozil A.R.O..

Člani kluba 4x4 Lijak smo prireditev na vzhodnem delu Slovenije izkoristili kot klubski izlet. Ogledali smo si  Kartuzijanski samostan Žiče ter razstavo orhidej in metuljev. Najprej smo se ustavili v Žički kartuziji. Samostan je skriti v dolini sv. Janeza Krstnika, v kraju Stare Slemene, v bližini naselja Žiče v občini Slovenske Konjice. Ustanovili so ga okoli leta 1160 in gre za najstarejšo kartuzijo v Srednji Evropi in za prvi samostan tega reda zunaj Francije in Italije. Ob vhodu stoji Gastuž, najstarejša gostilna na Slovenskem (od leta 1467), ki v svoji zbirki hrani tudi srednjeveške kuharske recepte, a ta dan je bila zaprta. Nato smo pot nadaljevali proti rastlinjaku Vrtnarstva Kurbus v Meleh pri Gornji Radgoni. V tropskem raju se je  bohotilo več kot 150 različnih sort orhidej. Med njimi so se izmenično, frfotajoče sprehajalo več kot 500 živih pisanih metuljev. Po dolgem dopoldnevu smo se odpravili do gostišča Aleksander v  Moravskih Toplicah, kjer so nam pripravili tradicionalno pomursko kosilo.

Nekaj minut čez peto popoldan smo prispeli na mesto svečane prireditve, v gostilno Tropicano v Srednji Bistrici. Podelitev pokalov se je pričela z pozdravnim nagovorom organizatorja Dina in Jožeta Sarjaša, ki sta besedo predala predsedniku off road zveze Slovenije Ivanu Gregoriču, ter pomurskemu poslancu Jožefu Horvatu in županu občine gostitelja.

Po govoru vseh pomembnih ljudi je sledila podelitev, po podelitvi pa večerja in zabava ob živi glasbi. Društvo A.R.O. je pripravilo odlično prireditev, tako z organizacijakega kot iz kulinaričnega vidika. Škoda le, da nismo mogli proslavljat pozno v noč, sa je bila prednami še dolga pot nazaj na Primorsko.

Sezona 2011 je bila za klub 4x4 Lijak ena naj uspešnejših v zadnjih letih na Primorsko smo odnesli 11 pokalov. V spretnostni vožnji vsa tri mesta, državni prvak je postal Domen Kogovšek , drugi je bil Bojan Špacapan, tretji pa Klemen Svetlik, ki je bil drugi v soft trialu A. Lanskoletni naslov državnih prvakov v hard trialu sta ubranila Rok Erjavec in Erik Vončina. Klub 4x4 Lijak je bil proglašen za najboljši klub v Sloveniji.

Klub čestita vsem tekmovalcem, ki so zastopali klub v državnem prvenstvu in dosegli odlične rezultate.

Želimo si še veliko takšnih uspehov tudi v prihodnosti.

Pripravil: Tadej Špacapan

Galerija