DP White Tiger 2010

V soboto 27. 11. 2010 je Off Road Club White Tiger v Kopru organiziral zadnje letošnje tekmovanje za državno prvenstvo v off roadu. Tekmovalci so tekmovali v spretnostni vožnji in soft trialu, žal harda ni bilo.

Tekmovanje se je začelo s spretnostno vožnjo in nadaljevalo s soft trialom. Kljub mrazu, ki je zaznamoval tekmovanje se je tekmovanja udeležilo veliko tekmovalcev, še več pa gledalcev. Vrhunec dogajanja po končanem tekmovanju je bila zabava s podelitvijo priznanj, ki se je nadaljevala v šotoru z glasbeno skupino še pozno v noč.

Tekmovanje se je pričelo dopoldan, kjer sta naš klub zastopala že izkušena voznika Bojan Špacapan in Joško Špacapan. Prvi je na progo zapeljal Bojan Špacapan in se v spretnostni vožnji peljal zelo dobro, izkoristil dobro startno številko in postavil najboljši čas. V soft trialu je brez nobenega pribitka gladko opravil s konkurenco. Joško Špacapan je staral nekaj startnih številk zadaj in naletel na dokaj načeto progo (veliko blata), zato je vozil nekoliko previdnejše in si privozil še vedno dobro 5. mesto. V soft trialu pa si je s solidno vožnjo privozil 6. mesto.

Letošnja sezona je bila za društvo 4x4 Lijak uspešna. Naši člani so klub zastopali v vseh disciplinah. Klemen Svetlik je v spretnostno vožnji zasedel 12. mesto v soft trialu pa 5. mesto. Bojan Špacapan je v spretnostni vožnji ostal tik pod stopničkami, torej 4. mesto, v soft trialu pa osvojil 3. mesto. Rok Erjavec in Erik Vončina sta v naj zahtevnejši disciplini hard trial postala državna prvaka.

Društvo 4x4 Lijak čestita vsem tekmovalcem, ki so nas zastopali v letošnji sezoni.

Pripravil: Tadej Špacapan