DP Renče 2009

V soboto 23.05.2009 in nedeljo 24.05.2009 je društvo Extrem team iz Renč organiziralo dirko za državno prvenstvo. Dirke so se udeležili tudi naši člani kateri nastopajo v hitrostni in hard preizkušnji.

Joško Špacapan in Bojan Špacapan nastopata v letošnji sezoni s Suzuki Samurai sta se odrezala zadovoljivo. Joško, ki je nastopil kot sedmi je na prvi progi naredil napako, zato je izgubil boj za vrh. V drugi vožnji je peljal boljše, a je tik pred ciljem podrl količek in tako dobil še pet sekund pribitka, na koncu je osvojil štirinajsto mesto. Bojan se je odlično odrezal in na koncu osvojil tretje mesto. V prvi vožnji je z manjšo napako zasedal četrto mesto, v drugi vožnji pa se je z odlično vožnjo prebil na končno tretje mesto. S tem se je približal osvojitvi pokala v tej kategoriji.

V nedeljo smo imeli mlada obetajoča predstavnika v hard preizkušnji Roka Erjavca in Erika Vončina. V Renčah sta odpeljala vse tri harde in se uvrstila na zadovoljivo šesto mesto. Z vse boljšimi uvrstitvami na dirkah dokazujeta, da bosta konkurirala v naslednjih dirkah za sam vrh.

Vsem skupaj želimo veliko uspeha na domači dirki.

Pripravil: Tadej Špacapan

Slike z dirke