DP Koper 2010

V petek 25.06.10 in soboto 26.06.10 je Off Road Club Obala organiziralo tekmovanje za državno prvenstvo v off roadu. Tekmovalci so tekmovali v treh kategorijah: spretnostni vožnji, soft trial-u in hard trial-u.

V petek se je tekmovanje začelo s spretnostno vožnjo, nadaljevalo soft trialom in nazadnje pa še z najtežjo skupino hard trial. Kljub vročini, ki je zaznamovala oba dneva se je tekmovanja udeležilo veliko tekmovalcev, še več pa gledalcev. Vrhunec dogajanja po končanem tekmovanju je bila zabava, ki se je nadaljevala do poznih jutranjih ur.

V petek se je tekmovanje pričelo dopoldan, kjer sta na zastopala Bojan Špacapan in Klemen Svetlik. Najprej je vozil Bojan Špacapan, ki se je peljal zelo dobro, ampak ga je njegov suzuki samurai izdal. Samuraja so hitro popravili saj je nekaj številk za Bojanom Špacapanom vozil Klemen Svetlik, ki je z zelo tekočo vožnjo prišel do 4. mesta po prvem dnevu. Po končani spretnostni preizkušnji sta se odpravila na soft trial, kjer je sta bila boljša kot na spretnostni vožnji. Bojan Špacapan je po smoli na spretnostni vožnji dosegel daleč naj boljši čas. Klemen Svetlik pa je z pribitkom količka končal na 3. mestu. Po končanem soft trialu se je pričela še najtežja preizkušnja hard trial, kjer nas letos zastopata Rok Erjavec in Erik Vončina. V petek je bila postavljena ena proga, ki sta jo uspešno prevozila le posadka Erjavec – Vončina. Tako sta si omogočila, da si privozita še tretjo zmago za državno prvenstvo. Po končanem hard trialu se je začel žur do poznih jutranjih ur.

V soboto se je tekmovanje ponovno pričelo z spretnostno preizkušnjo. Nastopilo so v obratnem vrstnem redu . Klemene Svetlik, ki je imel odlično izhodišče iz petkove vožnje, je z odlično sobotno vožnjo napredoval na 3. mesto. Bojana Špacapana je ponovno doletela enaka okvara kot v petek, zato je ostal brez časa. Bojan Špacapan se je osredotočil samo še na soft trial, kjer je ubranil 1. mesto s petkove vožnje. Klemen Svetlik pa si je privozil še eno 3. mesto. Ob soft trialu je potekal hard trial, v katerem sat bili v soboto na sporedu dve progi, na prvi sta ponovno slavila posadka Erjavec- Vončina. Na drugi pa sta kljub okvaram na vozilu prišla na cilj in tako si skupno zagotovila 1. mesto.

To tekmovanje je za društvo 4x4 Lijak bilo zelo uspešno, saj sta se Rok Erjavec in Erik Vončina veselila že tretje zaporedne zmage v državnem prvenstvu. Bojan Špacapan je po smoli na spretnostni preizkušnji slavil v soft trialu, Klemen Svetlik pa je z tretjima mestoma v spretnostni vožnji in soft trialu pokazal, da lahko dosega odlične rezultate tudi v manj ekstremnih disciplinah.

Pripravil: Tadej Špacapan