DP Kamnik 2009

V nedeljo 19.4.2009 je v Kamniku potekalo Državno prvenstvo terenskih vozil. Dirko je organiziral Sport touring club Panther Kamnik. Tekmovanje in točkovanje je potekalo po pravilniku ORZS v treh kategorijah: spretnostna vožnja, soft trial in hard trial.

Tekmovanje se je pričelo ob 8h s prijavami in žrebom številk, nadaljevalo s startom spretnostne vožnje in soft triala in nazadnje še s hard trialom. Naše društvo 4x4 Lijak so zastopali Joško Špacapan, Bojan Špacapan ter podmladek društva Rok Erjavec in Erik Vončina.

Brata Špacapan sta napovedala uspešen povratek v tekmovanja spretnostne in hitrostne preizkušnje, kjer sta pred nekaj leti kreirala vrh prvenstva. Nastopila sta s Suzuki Samurajem, posebej prirejenim za takšna tekmovanja. Joško je v spretnosti vožnji dosegel 10.mesto, v soft trialu pa odlično 3.mesto. Bojan se je odrezal najbolje, dosegel je 4.mesto v spretnostni vožnji in le za sekundo zgrešil oder za zmagovalce. Tekmoval je tudi v soft trialu, kjer je dosegel 2.mesto.

Prvič sta na tekmi za državno prvenstvo v hard trialu nastopila Rok Erjavec in Erik Vončina. S Suzukijem Samurajem, vozilom uspešne posadke Žust-Bončina sta dosegla skupno 7.mesto. Žal pa sta na tretji progi hard triala odstopila. Potrebno jih je pohvaliti, saj za prvo dirko je to odličen rezultat.

Kljub slabemu vremenu se je zbralo veliko število tekmovalcev, pa tudi gledalcev ni manjkalo. Skratka, videli smo pravi "off road" festival.... Prispevek organizatorja.

Pripravil: Tadej Špacapan

Galerija slik