DP ARO Trnje 2012

 

V soboto 21.04. 2012 se je pričelo državno prvenstvo v off roadu. Prvo tekmovanje je organiziralo  društvo ljubiteljev terenskih vozil A.R.O. Trnje v Prekmurju, natančneje v Dobrovniku. Tekmovalci so tekmovali v spretnostni vožnji in soft trialu.

Pred začetkom tekmovanja je zbrane nagovoril predsednik kluba A.R.O. Trnje Jože Sarjš. Začelo se je s spretnostno vožnjo in nadaljevalo s soft trialom. Letošnje tekmovanje je zaznamoval skromen odziv tekmovalcev in močan naliv, ki je dodobra razmočil progo. Tekmovalci so odpeljali tri spretnostne vožnje in eno v soft trialu.

Naš klub so zastopali Bojan Špacapan, Tadej Špacapan, Igor Nikolič in Domen Kogovšek. Prvi je na progo zapeljal Tadej Špacapan, naš mladi tekmovalec in dosegel soliden rezultat, 5. mesto v spretnostni preizkušnji. Bojan Špacapan je prvo vožnjo odpeljal brez napak in zasedel trenutno prvo mesto, v drugi vožnji pa je zaradi razmočenosti terena naredil večjo napako. Na koncu je zasedel odlično drugo mesto. Domen Kogovšek je v prvi vožnji naredi napako in končal na boku, nato pa v naslednjih dveh vožnjah stopnjeval tempo in končal na 3. mestu. Kot zadnji je nastopil Igor Nikolič, ki je zmerno vozil in brez večjih napak končal na 4. mestu.

V soft trialu smo zasedli naslednja mesta: Bojan Špacapan 1. mesto, Domen Kogovšek 2. mesto, Igor Nikolič 5. mesto in Tadej Špacapan 6. mesto.

Društvo 4x4 Lijak čestita našim tekmovalcem za lep ekipni uspeh v soft trialu in spretnostni vožnji ter, veliko uspehov na naslednjih dirkah. Pohvalit je treba tudi organizatorja za dobro izpeljano dirko.

O dirki je  poročala RTV Slovenija v informativni oddaji Dnevnik .(prispevek od 22 minute naprej).

Pripravil: Tadej Špacapan

Galerija slik     Rezultati